Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі презентували електронний портфель для школярів

Жодних важких рюкзаків та довжелезних черг до бібліотеки. У Дніпрі презентували зручний електронний портфель — спецдодаток для навчання під назвою MyBook. Розроблена під час війни електронна платформа замінила звичайний шкільний портфель. Розробники кажуть, намагалися зробити комфортним учбовий процес для школярів, які зараз навчаються дистанційно і не мають змоги отримати необхідний підручник. 

У власному смартфоні п’ятикласник Ярослав Яковинич демонструє додаток MyBook.

«Заходиш сюди, вибираєш свої підручники, знаходиш свої підручники і завантажуєш їх».

Десятирічний школяр називає його онлайн-портфелем. Бо у ньому математика, англійська та навіть музика. Всі підручники, необхідні за програмою, в одному застосунку.

Ярослав Яковинич, п’ятикласник: «Один раз завантажив і далі все, користуєшься і немає ніяких проблем». 

Нестача друкованих підручників у школі, дистанційне навчання та війна суттєво вплинули на навчання. Тому у Дніпрі почали шукати альтернативи для продовження шкільної освіти без втрати якості. І знайшли.

Артем Трапезніков, директор КП «Цифрова трансформація та автоматизація інформаційних процесів міста «єДніпро»: «Дніпро — перший з міст України, який втілив цю платформу. Зараз, у 21 столітті, все цифровізується з дуже максимальною швидкостю. Цими діями, цифровазацією в освіті, робимо дітей IT-прогресивними».

Платформу MyBook розробили айтішники міськради на початку 2022 року. Пів року тестувань — і нині презентація готового електронного проєкту. Його оцінили не лише школярі, а й викладачі.

«Подивіться, підтягнуті алгебра — саме та, по якій працює наша школа. Підтягнуті самі ті предмети, воні вибарні зі списку, які нам потріні». 

Олена Шведова, викладачка мистецтв, говорить: новий додаток доступний та легкий у керуванні. І головне — безкоштовний.

Олена Шведова, викладачка мистецтва: «Ви знаєте, що діти, вони повністю всі в телефонах, смартфонах. Вони з них не вилазять. І тому, коли відкривають, тут же вони порішали, вирішили, що їм потібно подивитися, перелиснули, поставили закладочку».

Електронний портфель MyBook легко завантажується в телефон. Розробники додають: зараз працюють над створенням електронного щоденника та класного журналу.

Читайте також: В одній з бібліотек Дніпра усі бажаючі можуть долучитися до уроків рідної мови, історії та культури