Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі представники мерії проінспектували хід робіт з будівництва водогону

Все життя без води. У мікрорайоні Таромське жителі ніколи не мали доступу до питної води. Увесь час їм безкоштовно її привозили. Та вже скоро таромчан підключать до централізованої системи водопостачання. Як саме проходять роботи та коли люди отримають чисту воду у кранах – у сюжеті.

Жителі мікрорайону Таромське ніколи не мали доступу до питної води. Тож Людмила Кір’ян майбутніх змін чекає з нетерпінням.

Людмила Кір’ян, жителька мікрорайону Таромське: “Раніше в СРСР у нас була вода з Дніпра, у нас була водокачка, де видавали дніпрову воду для поліва. Ми були з водою, а зараз усе поламали. Водокачки нема, воду не подають, а в нас вода з колодця – тіки що признали воду непитну”.

Рятувала від безводдя лише ось ця машина. Майже кожного дня вона забезпечувала чистою водою близько п’яти тисяч таромчан.

Оксана Яндола, жителька мікрорайону Таромське: “В ХХІ веке хотелось бы, чтоб это было более цивилизованно, чтоб не зависеть от этой привозной воды, чтоб не бежать после работы с ведрами, не носиться с этой водой. Хочется прийти, открыть кран и пользоваться водой, как во всем цивилизованном мире”.

“Остались мелочи и благоустройство, все это дело нужно зарыть траншеей и уложить асфальтобетонное покрытие”.

Василь Розводов, технічний директор підрядної організації: “В настоящее время работы закончены на 92-95 %, в зависимости от вида работ. И до конца месяца мы планируем выйти из земляных работ, укладки труб. И благоустройство займет у нас еще декабрь месяц. До конца года мы полностью сдадим работу”.

Більше 15 із17 кілометрів трубопроводу вже готові. Улаштовано 106 колодязів, паралельно проводиться асфальтування. До кінця листопада усі земляні роботи будуть завершені.

Михайло Лисенко, заступник міського голови Дніпра: “Мы провели тендер, и в результате системы Прозорро нам удалось снизить стоимость строительных работ на 33 миллиона гривен. И по состоянию на сегодняшний день она составляет 112 млн гривен. В результате работ, порядка 6 тысяч домов будут подсоедины к центральному водоснабжению”.

Михайло Лисенко запевнив таромчан, що процес підключення водогону до кожної домівки контролюватиме особисто.