Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі правоохоронці викрили канал торгівлі людьми

У Дніпрі правоохоронці встановили двох чоловіків, які можуть бути причетними до торгівлі людьми. Одного з них заарештували, повідомляють у пресслужбі поліції.

Міграційна поліція Дніпропетровщини викрила чоловіка, який вербував жінок для сексуальної експлуатації. Через оголошення про нібито високооплачувану роботу за кордоном він виходив на жінок, які потрапили у скрутне становище, та переконував їх поїхати займатися проституцією. За годину роботи він обіцяв 140 євро, а за кожну завербовану дівчину отримував 500 євро.

Трьох дівчат, які погодилися на пропозицію, він намагався вивезти потягом до Івано-Франківська, звідки вони мали відправитися за кордон. Правоохоронці затримали зловмисника, а дівчат відправили додому.

У чоловіка провели обшуки та повідомили про підозру за ч.2 ст.149 (торгівля людьми) ККУ. Йому загрожує від 5 до 12 років з конфіскацією майна або без такої. 25 квітня суд відправив його під цілодобовий домашній арешт.

Крім того, правоохоронці встановили ще одного чоловіка, який міг бути причетний до торгівлі людьми. За місцем його мешкання під час обшуку виявили пістолет «Стінгер» та російські прапори. Йому загрожує кримінальна відповідальність за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Читайте також: У Дніпрі сталася потрійна аварія: є загиблий