Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі працівники ДСНС перевірили бомбосховища та захисні споруди

У Дніпрі надзвичайники перевірили бомбосховища та захисні споруди. Як проходила перевірка та куди тікати у разі небезпеки?


Вулиця Коксохімічна,1. Тут знаходяться бомбосховища, в яких у разі небезпеки можуть сховатись працівники металургійного заводу.

Мехман Ібрагимов, головний інженер Дніпровського металургійного заводу: “Предусмотренна подача воды, генератор, который в случае аварийных ситуаций в рабочем состоянии. В момент необходимости мы можем запустить его для работы, для обеспечения запасных сооружений, для обеспечения персонала нормальными условиями работы”. 

У бомбосховищах також передбачені кімнати для відпочинку, медпункт, санвузли. А інструктаж для працівників заводу та ревізію приміщень проводять регулярно раз на місяць.

Крім цього, у сховищах є спеціальні кімнати, в яких знаходяться насосні фільтри, аби забезпечувати людей киснем. Їх можна включити, за потреби, у будь який момент.

Андрій Силенко, головний фахівець відділу інженерно-технічних заходів та оповіщення головного управління ДСНС Дніпропетровської області: “Для сховищ даного типу 6-8 годин – це час, за який сюди звозяться продукти, перевіряються ще раз перед укриттям всі системи задраювання та герметизації, фільтрація повітря і так далі”.

На території заводу знаходиться 15 бомбосховищ, в яких може сховатися близько 4,5 тисяч працівників. А де ж сховатися звичайним містянам?

Сергій Остров, заступник начальника управління цивільного захисту Дніпровської облдержадміністрації: “Населення області, в тому числі і в місті Дніпро, укривається в спорудах подвійного призначення і в спорудах комунальних – це лікарні, школи”.

Крім лікарень та шкіл, близько двох тисяч людей також можуть тимчасово ховатись на одній зі станцій Дніпровського метрополітену.

Тарас Шевченко, технічний директор комунального підприємства «Дніпровський метрополітен» Дніпровської міськради: “У нас тут, на платформі, здійснюється гучномовець. Таким чином ми зможем інформувати людей о стані, який здійснюється на поверхні”. 

Загалом у Дніпрі та області є 1580 захисних споруд, з яких 916 – це бомбосховища. Фахівці запевняють, що місця вистачить на всіх.