Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі працює унікальний автомобіль для стерилізації хатніх безпородних собак з приватного сектора

Подбай про свого чотирилапого. Стерилізація потрібна не лише для контролю кількості безпритульних тварин, а й є запорукою здоров’я хатніх улюбленців. До десятка операцій на день проводять в унікальному стерилізаційному автомобілі в Дніпрі. Він виїжджає два рази на тиждень до приватного сектору, де зібралося найбільше заявок.

Розкладають обладнання та обробляють приміщення — фахівці КП «Зооконтроль» ретельно готуються до операції. Приміщення операційної та усе устаткування має бути стерильним, щоб не нашкодити песикам.

Одна з сьогоднішніх пацієнток — Луна. Хвостату викинули на вулицю ще цуценям. Але їй пощастило знайти нову родину. Зараз чотирилапій майже три роки, господарі вирішили: час стерилізувати.

«Іди до мене, красуня. Молодець, молодець».

Євген Якубчук — ветеринар з досвідом понад 10 років. Обрав цю професію, адже любить тварин. Зараз він працює в унікальному стерилізаційному автомобілі для хатніх безпородних собак. Лікар розповідає, що стерилізація нині дуже важлива.

«Це запобігає тому, щоб тварини розмножувалися. Тих же цуценят, які можуть народитися у нестерилізованої тварини, їх досить часто викидають на вулицю», – каже він.

З 15 березня КП «Зооконтроль» поновило роботу операційної на колесах. Машина виїжджає два рази на тиждень до приватних секторів Дніпра. В ній проводиться до десяти операцій на день.

Цей автомобіль обладнаний всім необхідним для проведення операцій. Монітор пацієнта, холодильник для зберігання ліків, операційний стіл тощо.

Ірина Пономаренко, начальниця відділу реєстрації домашніх тварин КП «Зооконтроль»: «Попитом це дуже користується. Вже 309 заявок поступило на гарячу лінію, ми вже їх опрацьовуємо. І кожного дня заявки йдуть і йдуть».

Вже простерилізували 118 собак, ще 190 заявок в роботі.

Мешканці приватного сектору можуть подати заявку на стерилізацію хатньої безпородної собаки за номерами:
+ 380 (56) 732 12 12
+ 380 (95) 732 12 12
+ 380 (96) 732 12 12
+ 380 (73) 732 12 12

Читайте також: З 1 червня у Нікопольському районі змінюється тривалість комендантської години