Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі працює соціальний гуртожиток: хто туди може звернутися?

Начальниця управління соцзахисту департаменту соціальної політики ДМР Ірина Максименко в рамках чергування по місту перевірила, як виконують доручень міського голови щодо піклування про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також внутрішньо переміщених осіб у соціальному гуртожитку.

Комунальний заклад «Дніпровський міський соціальний гуртожиток» ДМР створено для тимчасового проживання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 15 до 23 років. 

Тут їм допомагають із соціальною адаптацією, надають психологічну, соціально-педагогічну, юридичну та інформаційну допомогу й допомагають вести самостійне життя — піклуватись про господарство і вести бюджет. Для мешканців проводять індивідуальну та групову роботу із соціальними педагогами та фахівцями із соцроботи. На сьогодні в закладі мешкає 16 вихованців віком від 18 до 23 років.

З 2021 року заклад приймає одиноких матерів з дітьми, які опинилися в складній життєвій ситуації, після закінчення їхнього перебування в «Центрі підтримки дітей та сімей «Мамине щастя». Також у соціальному гуртожитку приймають і переселенців — наразі тут живуть 11 ВПО.

Щотижня місцеві працівники та мешканці готують смаколики для захисників: випікають пиріжки та пироги, які передають військовим на блокпости міста. А ще за цей час свідомі молоді люди долучались до плетіння маскувальних сіток в школах та чергували у шпиталях, допомагаючи пораненим. З початку повномасштабного вторгнення молодь виробили та передали близько 5 тис. пиріжків та пирогів. 

У вересні в гуртожитку планують почати ремонт вперше за 10 років — востаннє тут був капітальний ремонт у 2013 році, перед відкриттям.

Читайте також: Відділ терцентру в Самарському районі Дніпра обслуговує близько 1,5 тисячі містян і ВПО поважного віку та з інвалідністю