Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі працює «Служба раннього втручання» для дітей: кому вона допомагає?

У Дніпрі працює «Служба раннього втручання», що надає практичну допомогу малечі з особливими освітніми потребами. В команді «Служби» — практичні психологи, логопеди, фахівці з фізичної реабілітації і лікар-невролог.

Павло із дружиною – щаслива родина. Виховують маленьку Катерину. За дівчинкою, яка активно пізнає світ, батьки ледь встигають. 

Балансу у стосунках з дитиною вчаться, в тому числі на тренінгах «Служби раннього втручання», зізнається Павло. 

«Баланс — це однозначно, і з першої миті нашого життя ми так домовилися, що ми один одному допомагаємо, на оцих хвилях ми випливаємо. І ми дуже задоволені рівнем роботи, рівнем самовідданості цих фахівців — нам дуже подобається», — каже чоловік.

В команді «Служби раннього втручання» — практичні психологи, логопеди, фахівці з фізичної реабілітації і лікар-невролог.

До спеціалістів звертаються не тільки із конкретними питаннями. Молоді родини вчаться слухати і не ігнорувати малечу.  

«Цікавимось дитиною, і тоді дитина не відчуває того, що вона була 8 годин там у дитсадку, вона з радістю розказує – я навчився тому, тому, а ми ходили туди! Має бути особливий підхід, і ми всі маємо цього навчитися, бо вчитися ніколи не пізно».

До дітей – окремий підхід.

«Ми оцінюємо рівень розвитку цієї дитини, кожен фахівець зі свого боку, зі свого профілю. Обговорюємо, виявляємо найбільш бажаний шлях для цієї родини, і вже цю родину веде ключовий фахівець, який займається виключно їхнім випадком», — зазначає Маргарита Бєляєва, завідувачка відділення КЗ «Центр підтримки дітей та сімей» ДМР.

Практичні заняття проводять на свіжому повітрі. Завдання не складні, але змушують батьків бути відвертими і працювати над собою.

Заняття для батьків із дітьми до 4-х років – безкоштовні. 

«Служба раннього втручання» у Дніпрі:  вул. Тополина, 33

Телефон: 097-420-29-20

Читайте також: Як у Дніпрі готують будинки до зими