Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі працює програма соціального захисту для людей поважного віку

Фізичні процедури, дозвілля і гарячій обід. У Дніпрі працює програма соціального захисту для людей поважного віку. Щодня відділення територіального центру, які працюють у кожному районі Дніпра, допомагають сотням літніх містян. А самотнім людям з вадами руху їжу везуть прямо додому. 

Руханка на свіжому повітрі – обов’язкова процедура. «Вправи нескладні, але рутини немає», – розповідає Тамара Котляревська. Жінка понад 10 років є підопічною відділення терцентру.

Тамара Котляревська, підопічна відділення терцентру в Центральному районі: «З кожним разом щось нове, нові знання. Немає таких людей, на кого можна поскаржитися, немає. А я така, що можу поскаржитися!

Вік підопічних 65+. Кожного консультує медик.

Наталія Чимчик, медсестра відділення терцентру в Центральному районі: «У такому віці у кожного спина, суглоби, коліно. До кожної людини індивідуальний підхід».

У приміщенні є кабінет психологічного розвантаження. Дуже популярна тут «пісочна терапія».

Марина Ніколенко, фахівчиня з пісочної терапії: «Хвилює війна, хвилює те, що люди не можуть спокійно спати. Коли вони хочуть щось змінити, спочатку ми це малюємо, а потім, за допомогою підручних методів, змінюємо».

Є у відділенні терцентру і куточок народної творчості. Місця для суму тут немає. Співають, шиють, малюють. Вироби дарують один одному або воїнам ЗСУ.

Євгенія Лемешко, викладає рукоділля: «Люди приходять сюди не просто, щоб чимось зайнятися. Вони тут і спілкуються, заводять нові знайомства. Це дуже важливо в наш непростий час».

Щодня у цьому відділенні терцентру займаються 25 дніпрян поважного віку. Дозвіллям і харчуванням задоволені.

Ганна Смирнова, підопічна відділення терцентру в Центральному районі: «Якісна їжа, завжди різноманітна, смачна. Курочка, салати різноманітні».

Безкоштовне харчування і денне перебування у терцентрах передбачене міською комплексною соціальною програмою. Гарячі обіди доставляють підопічним і додому.

«Ларисо Аркадіївно, обід Вам. Ой, дякую, Аллочка. А взагалі кажуть, що добрі люди притягують добрих людей, тож ми з тобою добрі люди».

Юлія Міняйло, начальниця відділу терцентру в Центральному районі: «Щодня наш відділ отримує 460 порцій, 236 порцій соцробітники доставляють додому підопічним».

Щоб стати учасником соціальної програми, дніпряни поважного віку мають перебувати на обліку в територіальному центрі.

Читайте також: Керівник лікарні Мечникова, який напередодні заявив про загрозу її рейдерського захоплення, не підтримав ініціативу Філатова про передачу цієї справи правоохоронцям