Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі працевлаштовують переселенців: історія лікаря з тимчасово окупованого селища

Новий старт лікарів-переселенців. Після місяців життя на окупованих територіях, вони наважилися залишити рідний дім і розпочати нове життя в Дніпрі. Історія лікаря-акушера з окупованого міста – далі…

Микола – лікар-акушер, переселенець із Запорізької області. Близько місяця разом з родиною прожив в окупації.

Микола, лікар-гінеколог: «3 березня наше селище було окуповане. 6 тижнів ми прожили, пропрацювали там. Складно, морально складно, психологічно складно».

У квітні евакуювався до Дніпра. Тут вдалося знайти роботу в одному з міських пологових будинків.

Микола, лікар-гінеколог: «З 2 травня минулого року працюю в цьому пологовому будинку, працюю лікарем цього допологового відділення і лікарем ультразвукової діагностики. Взагалі, працюю тут не тільки я, а і моя жінка».

Микола щиро вважає своє нове місце роботи рідним, тут народилася навіть його довгоочікувана онука. Тепер досвідчений лікар продовжує допомагати народжуватися майбутнім українцям і українкам.

Ольга Мороз, майбутня мати: «Ставлення добре, як я і сказала. Все чисто, акуратно. Все добре, все подобається».

Загалом в міських медзакладах Дніпра знайшли роботу 278 ВПО. Лікарі-переселенці, які опинились у місті, можуть працевлаштовуватись на первинній та вторинній ланках.

Читайте також: Роботодавцям Дніпропетровщини компенсують витрачене на облаштування комфорту для співробітників з інвалідністю