Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі працевлаштовують лікарів-переселенців

Дніпро продовжує приймати переселенців з окупованих і прифронтових областей. Люди знаходять у місті житло і роботу. Допомагають центри зайнятості, профільні департаменти Дніпра і області. 

Ірина — лікарка-педіатр з Херсона. Коли росіяни окупували рідне місто, жінка з донькою перебралася до Дніпра.

Ірина, лікарка-педіатр: «Стояли в полі. Всі ці вибухи, літання винищувачів, все це було дуже страшно».

У Дніпрі Ірина звернулася до міського департаменту охорони здоров’я. І вже за тиждень їй запропонували роботу в амбулаторії.

Ірина, лікарка-педіатор: «Страх був від невідомого — що робити, як робити. В мене дуже гарна медсестра, яка багато років працює тут. Завідувачка також дуже мені допомагає».

І міграція продовжується, зазначають медики.

Вікторія, медична директорка первинного центру медико-санітарної допомоги: «У нас в Дніпрі не тільки лікарі є внутрішньо переміщеними особами, але й в нас є саме внутрішньо переміщені особи. Міграція населення продовжується. От в нашому центрі наразі 2071 внутрішньо переміщена особа. Це більше, чим на ставку сімейного лікаря».

У Дніпрі бракує сімейних лікарів і педіатрів. Дані про вакансії регулярно передають у департаменти охорони здоров’я.

Вікторія, медична директорка первинного центру медико-санітарної допомоги: «Ми щотижня подаємо цю інформацію в центр зайнятості, до обласного та міського департаменту. Ця інформація тоді вже розглядається».

Загалом в дніпровських медзакладах вже працевлаштували 196 медсестер і лікарів з прифронтових і окупованих областей.