Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі поширюється небезпечний підлітковий рух «ПВК Редан» з росії: відео

У Дніпрі набирає популярності нова течія «неформалів» – новий рух молоді, який називається «ПВК Редан». Він був створений в росії. Появу представників субкультури в Україні пов’язують із діяльністю фсб.

Конкретної ідеології в «ПВК Редан» немає. Абревіатура ПВК розшифровується як «приватна військова компанія». Однак явного відношення до військових в підлітків немає, вони стверджують, що абревіатуру додали «для приколу».

Представники цього руху збираються в групи в людних місцях (площі, ТЦ, центри міст) і влаштовують сутички з іншими субкультурами. З ними конфліктують та б’ються «офники» – так називають спортивних молодиків, які провокують конфлікти та фійки з іншою молоддю.

За однією з версій, перший інцидент між рухами виник 22 лютого в москві. Тоді загинули двоє підлітків. 

«Реданівці» вже були помічені у Харкові, Дніпрі, Києві, Львові, Івано-Франківську, Луцьку, Полтаві. Деякі з них були затримані поліцією.

25 лютого в одному з Telegram-каналів Дніпра написали, що біля ТЦ збираються «офники» для протистояння «Редану». Окрім цього, створюють й тематичні групи для учасників «Редану» з нашого міста. Поліцейські здійснили відпрацювання у місцях скупчення молоді з метою недопущення неправомірних дій. 26 лютого вони встановили 30 «офників».

Існує версія, що цей рух в Україні розповсюджує фсб. Таку думку висловив і начальник поліції Харківщини Володимир Тимошко.

Читайте також: На вулицях Дніпра розгулювали два коня.

https://dnipro.tv/wp-content/uploads/2023/02/vid_20230228_103054_148.mp4
https://dnipro.tv/wp-content/uploads/2023/02/vid_20230228_103054_451.mp4