Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі попри війну продовжують навчати водіїв електротранспорту

Склав іспит і готовий виїхати на маршрут. Підприємство «Дніпровський електротранспорт» підготувало і випустило нових водіїв трамваїв і тролейбусів. Скільки їх і як проходило навчання? 

Ксенія Штомпель, журналістка: «Перед тим, як сісти за пульт керування трамвая, майбутні водії вчаться ось тут. Кабінет імітує вагон та кабіну водія».

Валентина Івлієва змалку мріяла керувати трамваєм. Втім, отримала інший фах і працювала менеджеркою. Здійснити бажання вдалось нещодавно.

Валентина Івлієва, випускниця водійських курсів: «У нас є один ретротрамвай, з дитинства батьки мене возили. І мені завжди було цікаво, як це бути водієм трамвая. Трамвай — це не просто 4 залізних колеса, а також це такий вид транспорту серйозний».

Претенденти вивчають не тільки правила дорожнього руху. Мають знати і принципові схеми вагону та послідовність дій в різних ситуаціях.

«Це дуже непросто, це дуже складно, але в нас були дуже гарні вчителі». 

Теоретичне і практичне навчання триває 3 місяці.

Валентина Чернецька, начальниця навчально-виробничого центру: «У нас є маршрути, спеціально виделені для навчальної підготовки. Учні відпрацювали на лінії 98 годин без пасажирів, здали екзамен успішно, свідоцтво отримали на право управління транспортним засобом категорії трамваю».

Сертифікати про завершення курсів отримали 34 водія: 15 — трамваїв, 19 — тролейбусів. За майже три роки у цьому депо випустили понад 200 водіїв міського електротранспорту.

Володимир Кобець, директор комунального підприємства «Дніпровський електротранспорт»: «Всього 3 класи. Після проходження роботи на нашому підприємстві, можна свою класну кваліфікацію підвищити на 2 клас або на перший клас. Від цього залежить заробітна плата у тому числі. Водій 3 класу заробляє від 10 тисяч».

Незабаром кожен водій має проїхати 225 годин маршрутами Дніпра. А у депо вже оголосили новий набір. Записатися на курси може кожен бажаючий.

Реєстрація на курси за телефонами:
373-92-13
093-459-54-83