Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі попрощались з грузинським воїном, який віддав життя за Україну

Сьогодні у Дніпрі прощались з Гелою Гогія — грузином, патріотом і захисником України. «Справжній друг і воїн» — таким його знали і запам’ятали родичі, друзі і бойові побратими. 

Гела Гогія — грузин, патріот і захисник України та Грузії, солдат 25-ї бригади. З 2014-го року боронив Україну і віддав за неї життя. Сьогодні у Дніпрі воїна провели в останню путь.
Друзі, родичі і бойові побратими — всі, хто зібралися вшанувати пам’ять воїна, згадують його, як людину принципову, оптимістичну і надійну.

Зураб, побратим Гели Гогія, захисник України: “Він був хорошим другом. Ми познайомились тут, у самому місті. Але він до цього воював в Україні. І в Абхазії, коли там була війна. Людина-душа був. Дуже больно, що його не залишилося у нас. Ми все одно переможемо. Слава Україні! Слава Грузії!”

Гела Гогія переїхав до Дніпра більше 25 років тому. Коли почалась війна у Грузії, захистив першу свою Батьківщину. У 14-му році вирушив захищати другу.

Георгій, двоюрідний брат загиблого, захисник України: “Він не зміг назад піти, і захищав цю землю, і віддав своє життя. Так що вони забрали мого брата, у дружини — чоловіка, а у батька — сина. Немає слів навіть говорити”.

У Гели Гогія залишилися син і дружина. Востаннє воїн телефонував сину з передової перед наступом, з Бахмутського напрямку. І, як і завжди, не полишав оптимізму.

Сосо Гогія: “Патріот країни. Він любив і Україну, і Грузію. Дуже сильно. У нього завжди прапори і все. У нього друзі військові. Він був військовою людиною. Він був гарною людиною. Він з усіма дружив, до всіх завжди тягнувся і завжди всім допомагав. Негативу він не любив. Він його не переносив”.

Із захисником, патріотом України та Грузії прощатимуться також у Києві. А поховають Гелу у Грузії — там, звідки він родом.