Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі попереджають про фейк щодо виплат державної допомоги

В мережі поширюється недостовірна інформація щодо державної соціальної допомоги. В департаменті соціальної політики Дніпровської міськради закликають довіряти лише офіційним джерелам та розповідають, яку грошову допомогу наразі можна отримати в Україні.

Допомога переселенцям 

Переселенці з Криму та регіонів України, де проводяться бойові дії (навіть в межах однієї області), можуть стати на облік ВПО та отримати грошові виплати.

Допомога надається щомісячно на період введення воєнного стану та одного місяця після його припинення/скасування на кожну внутрішньо переміщену особу у таких розмірах:

У Дніпрі подати заявку на допомогу можна у ЦНАПах та управліннях соціального захисту. Невдовзі така функція має з’явитися у застосунку Дія.

Допомога ФОП та найманим працівникам 

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 04.03.2022 № 199, надається одноразова державна грошова виплата у розмірі 6 500, для таких категорій осіб:

Заяви на цей вид допомоги вже не приймаються.

Допомога родинам з дітьми 

ЮНІСЕФ разом із Міністерством соціальної політики запровадили програму грошової допомоги “Спільно”. У рамках програми передбачені виплати родинам з дітьми, що постраждали внаслідок воєнних дій та потребують фінансової підтримки. 

Допомогу можуть отримати родини, які мають:

Названі батьки або батьки-вихователі також можуть подавати заявку на отримання допомоги. 

Виплата надійде на вказаний заявником банківський рахунок чи дебетову картку протягом 4 тижнів з моменту подання заявки. Заявку можна подати на сайті.

Пенсія в період воєнного стану

Якщо банк, в якому заявник отримував пенсію, не може виконувати свої функції, кошти будуть переказані до АТ «Ощадбанк» без відкриття рахунку. Про це людину повідомлять з Пенсійного фонду України чи органи соціального захисту населення. 

Для отримання коштів, необхідно пред’явити паспорт та індивідуальний податковий номер.

Також можна отримати пенсії та соціальні допомоги через віділення АТ “Укрпошта”.

Виплата державної допомоги, яка була оформлена до початку воєнного стану, продовжується автоматично.