Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі поновила роботу Служба раннього втручання

У Дніпрі поновлюється робота відділення “Служби раннього втручання”. До команди фахівців входять практичний психолог, вчитель-логопед, вчитель-дефектолог, фахівець з фізичної реабілітації та лікар-невролог. Заняття для малечі безкоштовні. 

«А червону? Так молодець червону, треба все в багажник покласти».

Микиті було півтора року, коли він з мамою прийшов до центру підтримки. У хлопчика були проблеми з концентрацією уваги, він не міг самостійно харчуватися та був слабким. Зараз, розповідає Оксана, завдяки спеціалістам Служби раннього втручання можна побачити, як змінився її син.

Оксана Мітіна, мати Микити: «Йому дуже цікаво. Це інше місце, інші люди, вони доброзичливі. Тому він дуже добре йшов сюди, і навчилися ми трошки увазі. І бачите, він вже більше сидить, більше уважний, і заняття йому подобаються. Каже: “Іду на заняття”. Тому все добре, і я рада, що ми попали в цей центр. І сподіваюсь, що ми і надалі будемо працювати, тому що з дитиною треба працювати».

Служба раннього втручання у Дніпрі працює з першого червня минулого року. За цей час по допомогу звернулися більше тридцятьох родин. З початку повномасштабного вторгнення росії до центру звернулися і внутрішньо переміщені особи. Сім’ям з дітьми тут надають психолого-педагогічну та медико-соціальну допомогу.

Маргарита Бєляєва, завідувачка відділення “Служба раннього втручанні комунального закладу “Центр підтримки дітей та сімей “Довіра” Дніпровської міськради: «Ми співпрацюємо з поліклініками, з сімейними лікарями, з неврологами. Тому що сім’ї звертаються до різних фахівців. І зазвичай з останніх, якщо ми беремо до уваги внутрішньо переміщених осіб, вони звернулися за місцем теперішнього їхнього проживання в поліклініку, де вони озвучили свою проблему, що дитині важко говорити та, можливо, інші якісь труднощі. В результаті чого сімейний лікар порекомендував звернутися до нас. І таким чином сім’я зателефонувала, ми назначили зустріч. Зустрілися, їм були надані інформативні матеріали Служби раннього втручання, тому що вони в цьому місті нові».

Всі послуги надаються безкоштовно. Спеціалісти пропонують зручний та узгоджений з батьками графік відвідування занять. До центру можна звернутися через сімейного лікаря або зателефонувати.