Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі понад пів року працює Центр для переселенців

У Дніпрі за підтримки «Благодійного фонду «Геннадія Гуфмана» продовжує працювати Центр для переселенців. Тут з початку війни надали прихисток тисячам людей, які були змушені покинути рідні домівки і переїхати у пошуках мирного життя.  

Людмила Трухіна з мамою до війни мешкали у селищі Курахівка Донецької області. Жінка із жахом згадує: кілька днів вони перебували під обстрілами, від снарядів ховалися у будинку.

Людмила Трухіна, переселенка з Донецької області: «Там людей стільки вбивають… Будинки, все позносило. Вже коли почали в наш бік стріляти, реальні снаряди почали вибухати, людей вбивати, вже над нами снаряди пролітали, я чотири дні просиділа в цьому страху. Сестрі двоюрідній у дім потрапило. Не знаю, як ми живими залишилися, ледь до підвалу заскочили. А я з мамою не заскочу нікуди. Ось це сиділи чотири дні, а потім автобуси вивозили на Дніпро та Запоріжжя».

У Дніпрі жінки поселилися у Центрі для вимушених переселенців. Він пів року працює за підтримки «Благодійного фонду «Геннадія Гуфмана».

Людмила Трухіна, переселенка з Донецької області: «Мама після інсульту. Допомогли мені її довести  люди до автобуса, та з автобуса одразу сюди. Дякую «Благодійному фонду «Геннадія Гуфмана» за те, що нас прихистили з мамою. Дякую, що ми тут знаходимося».

Співробітники центру для переселенців роблять усе можливе, аби люди, які втекли від війни, почували себе, як вдома.

Ольга Корж, волонтерка Центру для вимушених переселенців: «Ми розуміємо, що люди пережили страшні події. Багато хто з них, у прямому розумінні слова, врятувався. І це, звичайно, наклало відбиток на психологічний стан. Тому ми намагаємося не лише прийняти, поселити, а й вислухати, зрозуміти кожну людину, підтримати добрим словом. Переселенці часто ставляться до нас, як до родичів. Дзвонять, розповідають як складається їхнє нове життя. Декому просто нема куди повертатися. Тривають бойові дії, будинки зруйновані. Ми дуже вдячні «Благодійному фонду «Геннадія Гуфмана» за допомогу у нашій роботі».

З лютого цього року за підтримки «Благодійного фонду «Геннадія Гуфмана» в Дніпрі та низці об’єднаних територіальних громад області надано прихисток та усе необхідне тисячам людей з Донецької, Луганської, Херсонської, Харківської та Запорізької областей.