Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі погасили четверту патріотичну поштову марку Укрпошти

Нова патріотична поштова марка від Укрпошти. У Дніпрі ввели у обіг серію під назвою “Доброго вечора, ми з України”. Як проходив захід, та скільки коштуватиме ексклюзив для філателістів?

Урочисто, з автографами та печаткою від представників “Укрпошти” і місцевої влади — у Дніпрі ввели в обіг нову марку. Четверту поштову позначку воєнного часу назвали “Доброго вечора, ми з України!”

Димитрій Лісєєнко, директор Дніпропетровської дирекції акціонерного товариства «Укрпошта»: “Цього разу тираж марки теж величезний — 5 мільйонів марок. Три мільйони з літерою М — для кореспонденції всередині України; два мільйони — це марки з літерою W для зарубіжжя. Вартість першої 18 грн, 2-х еквівалент близько 1,5$. Як завжди, всіх цікавить, чи є якісь обмеження на покупку в перші дні. Так, щоб не створювати спекуляцію нашими марками, у перші 3 дні буде доступно для кожної людини по два аркуші першого номіналу, і другого номіналу по 10 листівок і 10 конвертів”.

На конкурс ескізів надіслали понад півтори тисячі робіт. Переможницею стала викладачка живопису Анастасія Бондарець. Її малюнок, на якому український трактор везе ворожу техніку, надихнув багатьох.

Володимир Орлов, перший заступник голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації: “Ця марка, це про силу, про незламність, про дух українського народу. Це про те, що кожен з нас наразі на своєму місці саме наближає ту перемогу, про яку кожен з нас мріє”.

Олександр Санжара, секретар Дніпровської міськради: “Це показує і підтримку нашої України, це показує підтримку Укрпошти, як одного з найбільших підприємств України, і надає можливість наповнювати державний бюджет за рахунок продажу цих марок. А саме ця марка показує незламність українського народу, наш гумор. Оскільки давали танк, який тягнеться трактором. Ви знаєте слова знаменитої пісні “трактором вкрали танк”.

Олександр Кичко евакуювався до Дніпра з Ізюму майже 4 місяці тому. Каже, марку купує не вперше – це стало сімейною традицією.

Олександр Кичко, переселенець з Ізюма: “В мене батько, він колись збирав марки, це було ще в дитинстві. А зараз це з війною, з патріотичним рухом це все заново, як птиця Фенікс. Я вважаю, це патріотично, це підтримує нашу країну, нашу армію. І мені подобається — вона гарна, на пам’ять або подарувати комусь. Це досить коштовно”.

Окрім марок, Укрпошта випустила тематичну листівку, конверти та мерч. Купити їх можна в будь- якому відділені пошти або замовити в інтернеті.