Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі почали відновлювати будинок, який постраждав від обстрілу терористів 14 січня

У Дніпрі за дорученням міської влади розпочали відновлювати квартири, пошкоджені внаслідок теракту 14-го січня. Розтрощені вибухом вікна вже замінюють: замість старих дерев’яних рам встановлюють нові енергоефективні. Триває експертиза, за її результатами призначать інші ремонтні роботи.

За дорученням міської влади тривають ремонтні роботи на місці ракетної атаки 14-го січня.

Владислав Макарець, начальник відділу з організаційної роботи департаменту з питань самоорганізації населення ДМР: «У нас будинки ОСББ по околицях, постраждало 9 будинків. Пошкодження у них — це вікна більше за все. Більше 300 вікон було вибито в будинках. В деяких — там взагалі, можна сказати, по одній стороні жодних вікон не лишилося».

Більшість вибитих вікон замінять сучасними і енергоефективними. Рами встановлять з металопластику. Департамент житлового господарства заключив договір з експертною організацією, яка продовжує фіксувати руйнування.

Владислав Грицай, директор департаменту житлового господарства ДМР: «Попередній, але вже є висновки. Висновки експертиза зробила. В результаті цієї попередньої експертизи нам зрозуміло, що третій корпус, другий та третій під’їзд, вони зруйновані повністю і відновленню не підлягають. Що стосується експертизи першого під’їзду, вона ще триває».

Наразі триває експертиза. За її результатами буде зрозуміло, на яку частину будинка чекає реконструкція, а яку знесуть.

Олексій Коломоець, експерт технічного стану будівель та споруд: «В першу чергу ми звертаємо увагу безпосередньо на несучі конструкції, стіни, панелі, плити перекриття, а також зовнішні плити огородження».

Свій висновок експерти направлять до Департаменту житлового господарства. Там прийматимуть рішення на основі кінцевої експертизи.