Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі почали ремонт обвалу на Набережній

На початку червня у Дніпрі обвалилася частина облицювання та паркану Січеславської Набережної. Аварійну ділянку огородили, а у мерії взялися розбиратися у причинах та готуватися до ремонту. 

«Причина всьому — банальні наші погодні умови, які супроводжуються затяжними дощами з великими поривами вітру. І, відповідно, трапився підмив конструкції набережній, а саме облицювальної її частини з боку набережної. Що послужило обвалення в воду», — пояснює Дмитро Коробов, начальник управління інфраструктури департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міськради.

Окрім опадів, винне й неякісне кріплення перил, кажуть комунальники. Після експертиз, розробки проєкту та проходження тендерних процедур, роботи розпочалися. Наразі демонтують тротуарну плитку, залишки бетону та облицювання з підпірної стінки. Далі — перейдуть безпосередньо до відновлення.  

«Перший етап: буде заливка двометрової бетонної смуги, опорної, так званої. Після чого на ній буде відлито бетон, вся гранітна частина буде встановлена ​​у своє проєктне положення. Після цього будуть відлиті армопояси, на них буде встановлено те поручневе огородження, яке впало в річку Дніпро. А ті секції, які розбилися, будуть додатково виготовлені підрядником. Тобто зовнішній вигляд набережної не зміниться», — зазначає Михайло Лисенко, заступник міського голови Дніпра.     

Відремонтують ділянку завдовжки 371 метр. Набережну у звичному вигляді містяни побачать вже наприкінці цього року.