Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі побудують муніципальну систему запобігання та протидії домашньому насильству

Спеціалісти соціальних служб Дніпра діляться досвідом протидії домашньому насильству з представниками інших міст. За останні чотири роки кількість цих злочинів в Україні зросла у сім разів. Тож було прийнято рішення про створення спеціальних служб, які б запобігали та протидіяли домашньому насильству. Для цього у Дніпрі проводять триденний тренінг з підготовки експертів та консультантів. Загалом у навчанні взяли участь майбутні консультанти серед успішних міст в Україні, де функціонують спеціалізовані служби для підтримки осіб, які постраждали від насильства. Тренінги проводили експерти фонду народонаселення ООН в Україні в межах програми «Міста та громади, вільні від домашнього насильства». Дніпро обрали не випадково.

Сергій Велигодський, експерт фонду народонаселення ООН в Україні: “Чому ми в Дніпрі? Тому що місто Дніпро одне з тих міст, яке завершив формування повного спектру послуг для постраждалих осіб, які визначені законодавством. Місто Дніпро має і притулок для цілодобового довготривалого перебування постраждалих від насильства, і денний центр, і кризові кімнати для короткотермінового цілодобового перебування”.

Анастасія Тищенко, директор міського центру соціальних служб дніпровської міськради: “До дніпровського міського центру с початку року звернулося 565 осіб. Більшість – це жінки. Це переважна більшість, майже 90% – жінки з дітьми. Чоловіки також є, про їх відсоток, там десь біля 5%, але чоловіки також страждають від домашнього насильства”