Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі по вулиці Григорія Граб’янки комунальні служби прибрали аварійне дерево

Стара верба, яка заважала жити. У дворі по вулиці Григорія Граб’янки комунальні служби спилили аварійне дерево. Мешканці довгий час боялися проходити повз нього, аби на них не впали гілки. По допомогу звернулись до Штабу взаємодопомоги Громадської ради, там оперативно направили заявку до комунальників.

«Ось це пеньок залишився від того дерева, яке тут було більше 25 метрів висотою. Дуже здорова крона, вона тут все закривала».

Стара верба у дворі по вулиці Григорія Граб’янки,1 росла більше пів століття. Гарна колись рослина з часом почала нести загрозу для місцевих мешканців. Жителі побоювались, що дерево може завалитися на будинки. Тому просили спиляти «проблемну» вербу.

Володимир Голенко, дніпрянин: «Всередині воно вже згнило. Перший признак — дятел почав туди шуговати. Дятел вибиває, і він до середини добрався. Коли почали пиляти, то там пустота вже була, воно вже могло впасти, а тут же діти бігають. У телеграмі подивилися, а там є сторіночка, де веде Геннадій Корбан. І за день отримали відповідь. Особа подяка комунальщикам, наскільки вони грамотно і чистенько все зробили».

Також комунальники обрізали і сухі гілки на сусідніх стовбурних рослинах. Загалом цього року за осінньо-зимовий період по місту омолодили та обрізали близько 6 тисяч аварійних дерев.

Сергій Овчаренко, начальник проектно виробничого відділу КП «Міськзеленбуд» ДМР: «Взагалі по обрізці та омолодженню, по планах, залишається приблизно 25-26 тисяч рослин, які потребують обрізки та омолодження. Це не враховуючи тих рослин, які будуть доповнюватися під час обстеження комісією рослин по заявках мешканців. Є мешканці, які хочуть, щоб обрізали та омолодили дерева. Інші не хочуть. Взагалі розпочинаються скандали та роботи призупиняються. І якщо за день планували зробити 20 дерев, ми робимо 2-3 дерева».

Звернутися до Штабу взаємодопомоги Громадської ради можна за номерами, які є у відео. Заявки приймають у будні з 9 до 17 години.

Також цілодобово працює телеграм-канал Геннадія Корбана. Описати проблему можна в коментарях.

Читайте також: У Дніпрі 11 березня запрацюють нові комунальні автобусні маршрути