Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі підписали меморандум про співпрацю між Університетом митної справи та фінансів і міськрадою

Підписано меморандум між Університетом митної справи та фінансів та Дніпровською міською радою. Тепер студенти навчального закладу матимуть більше можливостей для виробничої та навчальної практики. Зокрема, вони спробують свої сили у розробці проекту «Смарт-місто».

Представники департаменту інформаційних послуг підписали меморандум з Університетом митної справи та фінансів. Досвід подібної співпраці в університеті вже був, наприклад, з митними службами. Сьогоднішнє підписання надасть більше можливостей студентам для проходження навчальної та виробничої практики.

Дмитро Бочаров, ректор Університету митної справи та фінансів: “Полягатиме він в координації наших зусиль, по-перше, пов’язаних із залученням наших студентів, зокрема, майбутніх фахівців, програмістів, фахівців з кібербезпеки до розробки проєкту зі смарт-міста. Тобто залучення молоді до тих проєктів, які мають на меті оптимізацію інфраструктури міста».

Важливим для студентів університету є питання працевлаштування. Після проходження практики в департаменті інформаційних технологій, студенти, які добре себе зарекомендують, зможуть там і працевлаштуватися. Завдяки розробці проєкту смарт-сіті, студенти також матимуть змогу отримати певний досвід та допомогти місту в оптимізації комунікації людей з інвалідністю.

Костянтин Цепенніков, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів щодо цифрової трансформації: «Це будуть і круглі столи, якісь теми, спрямовані на обговорення, вектори розвитку саме смарт-сіті, який досвід сьогодні є в інших містах України, який взагалі в цілому є у світі. Тому ми будемо все це переймати, весь той кращій досвід».

В університеті зазначили: коли студенти вже під час навчання включаються в роботу, це допоможе їм стати більш ефективними фахівцями у майбутньому.