Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі підбили підсумки конкурсу «Життя очима дитини»

Стали відомі переможці конкурсу дитячого малюнку «Життя очима дитини», який цьогоріч об’єднав учасників темою «Діти Дніпропетровщини проти війни». Впродовж червня на конкурс надходили роботи від українських дітей-переселенців,тих, які живуть нині в Україні та за її межами. Організатори ж зазначають, які б обставини не спіткали, всі вони – діти Дніпропетровщини.

Роботи надсилали впродовж червня на сайт «Життя Дніпра», а від 1 липня  тривало голосування. Визначили по троє переможців у чотирьох вікових категоріях. Назар – один з них у віковій категорії 9-12 років. Його роботу підтримали  майже дві тисячі вболівальників.

Назар Лантух, один з переможців у віковій категорії 9-12 років: «Я наводив контури фломастером і розмальовував також фломастером, і трішки добавив маку. Мені дуже було приємно за таку підтримку від друзів, батьків і учнів».

Цьогорічна географія конкурсу суттєво розширилась. Багато хто з учасників був вимушений виїхати з України. Один з таких – Олександр. Свою конкурсну роботу він малював, перебуваючи в Іспанії. Повернувся з-за кордону буквально вчора.

Олександр Міщенко, один з переможців у віковій категорії 13-15 років: «Я изобразил дух наших защитников, которые защищали нашу Родину, нашу нацию. Я рисовал эту картину в Испании, так как я через неделю после начала войны уехал, и приехал только сейчас. Я решил вернуться, потому что в Днепре довольно всё спокойно и хорошо».

Багато робіт надійшли на конкурс від дітей, чиї родини були змушені залишити свої домівки у Херсонській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій областях. Єгор з мамою зараз у Дніпрі – їм вдалося евакуюватися.

Єгор Луговий, один з переможців у віковій категорії 3-5 років: «Я приехал из Харькова. И нарисовал рисунок о нашей Украине».

Ганна Лугова, мати переможиця конкурсу: «Вот такие фонды, как у Геннадия Гуфмана, помогают детям раскрываться и показывать своё творчество. И, я думаю, в следующем году мы также примем участие, если будет такое возможно».

Організатори конкурсу вітають усіх переможців, їхніх батьків, близьких та вболівальників з високими результатами. У благодійному фонді Геннадія Гуфмана сподіваються, що тема «Діти Дніпропетровщини проти війни» залишиться лише у згадках  після перемоги України над ворогом.

Імена конкурсантів, чиї роботи отримали найпотужнішу підтримку вболівальників, дивіться на сайті «Життя Дніпра».