Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі перевірили виконання договірних умов перевізниками

У Дніпрі пройшла чергова перевірка рейсових автобусів. Перевіряли документи і технічний стан транспорту. Які порушення зафіксували – дивіться у сюжеті.

Третій день поспіль проходить перевірка рейсових автобусів.

Іван Васючков, спеціаліст департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міськради: «З початку цього тижня іде перевірка усіх маршрутів, міських маршрутів автобусних. Станом на сьогодні перевірено 32 маршрути – це близько 250 транспортних засобів. Виявляємо порушення договірних умов та правил експлуатації транспортних засобів».

Спочатку перевіряється наявність всіх необхідних документів, потім технічний стан кожного автобусу. 
Завдяки постійному контролю і перевіркам, неякісний транспорт зникає з вулиць міста. Втім, деякі порушення виявили і сьогодні.

Іван Васючков, спеціаліст департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міськради: «За минулий період було виявлено 62 порушення. Більшість з них – це дрібні порушення, тобто недокручені сидіння або якісь проблеми з вентиляційною системою. Всі системи опалення, вони працюють, але по кожному з цих порушень ми направляємо вимогу, 12 вимог по всім порушенням направлені. Якщо вони не будуть виправлені, буде ініційована процедура розривання договору».

З серпня 2019 в рамках програми «Смерть маршруткам» перевірки транспортних засобів проводяться із завидною регулярністю. Але в разі скарг від пасажирів, перевірка буде позаплановою.