Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі перевірили укриття в школі та шелтер для переселенців

Чергова по місту заступниця директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради Тетяна Журова проінспектувала виконання доручення міського голови Дніпра Бориса Філатова, щодо облаштування найпростіших укриттів у місті Дніпро та їх доступність у будь який час доби, а також завітала до Луганського шелтеру, аби перевірити як почувають себе «гості міста». 

«Розраховано на 50 осіб, обладнане всім необхідним, є відповідний інвентар, є водичка, вайфай та пожежна сигналізація. Тут можуть перебувати працівники закладу і всі, хто під час повітряної тривоги в нашому мікрорайоні», — розповідає Лідія Яворенко, директорка НВК №33.

Невелике за розміром цокольне приміщення має куточок дозвілля, а найголовніше — аптечний пункт. Коштом міського бюджету тут облаштували і вбиральні.

«За дорученням міського голови і також відповідно розпорядженням міського голови про роботу засобів цивільного захисту ми перевіряємо найпростіші укриття. Я задоволена перевіркою і також оскільки даний заклад в центральному районі міста там де є скупчення людей», — каже Тетяна Журова, заступниця директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР.

Доступ до тимчасового укриття у цьому закладі — цілодобовий.

Далі чергова по місту навідалась у шелтер для переселенців.Різні заходи для того щоб згуртовувати Луганську молоді і саме людей, які живуть в Дніпрі.  

За підтримки міської ради для луганчан минулоріч виділили приміщення колишнього дитячого санаторію. Загальна  площа понад 700 м². Наразі тут перебувають 150 людей, і з них 30 — діти.

«Побачила настільки шикарну кухню і шеф-кухарів. Це було настільки все смачно, бо запах є неперевершений, тут є всі умови для життя і життєдіяльності. Перевіркою задоволена і ще хочу додати, що прибудинкова зона зроблена з любов’ю для себе, облаштована є рідний смак, є і квіти є і овочі», — каже Тетяна.

Також тут організовують дозвілля для дітей та дорослих. Є кімнати психологічної підтримки. А нещодавно облаштували і куточок коворкінгу, де діти вивчають робототехніку та комп’ютерні технології.

«Місто нас підтримує, ми цю будівлю отримали в оренду виключно за підтримки місцевої влади, якби не це приміщення, не було б всього цього. Щиро дякуємо, що нас підтримує місто Дніпро», — зазначає Ганна Рясна, керівниця шелтеру переселенців Луганщини.

Чиатйте також: Індивідуальне опалення: якщо немає грошей на котел – мерія допоможе