Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі перевірили облаштування укриття у спеціалізованій школі № 134

У межах чергування по місту директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради Дар’я Біла проінспектувала виконання доручення міського голови Бориса Філатова щодо облаштування укриттів у місті Дніпрі. 

Найпростіше укриття — це цокольне або підвальне приміщення, в якому можливе тимчасове перебування людей та дітей, що обладнане з міркувань безпеки та уберігає від дій, що можуть нашкодити здоров’ю людей у зв’язку з військовим станом.

Сьогодні на інспекцію пані Дар’я завітала до Комунального закладу освіти «Спеціалізована школа № 134 гуманістичного навчання та виховання» Дніпровської міської ради. У ньому повністю обладнане тимчасове укриття для безпеки учнів під час освітянської діяльності. Є альтернативне освітлення, обладнанні вбиральні, екрани з проєктором, запасні виходи, куток медичної сестри з усіма необхідними медикаментами, куточок для матері та дитини, стійка із книжками, де малечу можуть забавити під час тривалих тривог. Сховище розраховане на 1 509 осіб.

«Це укриття найбільше з тих, що я бачила. Є тут локації і для старших людей, і для дітей з молодшої школи. Ми побачили, що виконані всі вимоги, які висуваються для тимчасових укриттів.
Дніпро прийняв найбільшу кількість внутрішнього переміщеннях осіб, і на превеликий жаль є лідером у цих цифрах, але ми приділяємо увагу усім діткам, ми заохочуємо не тільки дніпрян а й дітей із Харківщини, Херсонщини, Криму, і в нас абсолютно щирий підхід, відкритий до всіх дітей. І ми сподіваємось, що колись разом відвідаємо і їхні рідні міста», — звітує директор департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР Дар’я Біла.

«Наше укриття має все необхідне: вода, досить зручні комфортні посадкові місця. Ми маємо все медичне забезпечення відповідно до вимог протипожежної безпеки, шанцевий інструмент, питна вода. Це укриття зроблене коштами міського бюджету ще на початку минулого навчального року 2022-2023. Загалом тут безпечно, комфортно, і щоб мати можливість повноцінної роботи, ми собі мали змогу зробити мультимедійні екрани. Тепер дуже легко можемо демонструвати презентації», — ділиться директор Комунального закладу освіти «Спеціалізована школа № 134 гуманістичного навчання та виховання» Дніпровської міської ради Ольга Моргун.

Загалом у закладах середньої освіти Дніпра облаштовано 116 найпростіших укриттів (102 готові для відвідування), які дообладнуют і поступово відчиняють для користування.

Читайте також: У Дніпрі працює 22 літніх майданчики для дніпрян та дітей ВПО