Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі перевірили укриття на станції метро “Проспект Свободи”

У Дніпрі за дорученням міського голови Бориса Філатова продовжують облаштовувати укриття на випадок повітряної тривоги. З початку воєнного вторгнення станції метрополітену виконують функцію укриття для населення під час повітряних тривог. Черговий по місту перевірив як працює одна з них.

Станції метрополітену забезпечені мобільним зв’язком, інтернетом. У разі відключення електроенергії освітлення та вентиляція працюють за допомогою акумуляторних батарей та генераторів.

На станції «Проспект Свободи» може укритися до 1000 людей. Під час останнього масованого ракетного обстрілу 26 липня сюди прийшло близько 400 осіб.

Є медична аптечка на випадок надзвичайних ситуацій, вона видається медичному персоналу для надання допомоги постраждалим громадянам.

Також на цій станції розташовано 5 модульних лав, ними можна скористатися як додатковими місцями для сидіння. До того ж з їх допомогою легко облаштувати місце для сну. Вони трансформуються у повноцінне односпальне ліжко, яке витримує до 500 кг ваги.

Під час повітряних тривог люди можуть спускатися на станції без оплати проїзду та користуватися ними як укриттям. Також метрополітен надає безперешкодний доступ у нічний час для громадян, якщо вони хочуть знаходитись на станціях навіть за відсутності повітряної тривоги. На станціях «Вокзальна» та «Покровська» для більш комфортного розміщення населення залишають відкритими вагони поїздів для комфортного розміщення людей.

Під час повітряної тривоги метрополітен надає можливість громадянам скористуватись санітарними вузлами, а також – очищеною водою.

Читайте також: У Дніпрі на перехресті вулиць Київська та Мерзленка завершують ремонт трамвайного переїзду