Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі перевірили стан найпростішого укриття та провели тренінг з надання першої домедичної допомоги

Як допомогти постраждалому до приїзду медиків? Для співробітників Муніципальної варти Дніпра провели практичний тренінг з надання першої домедичної допомоги. Навчали, як стабілізувати стан людини та як проводити серцево-легеневу реанімацію.

«Відліпили хлястик вгору, тому що якщо ви потягнете вниз, у вас вороток піде вниз. Потім перехопіть і затягніть дуже сильно, але подивіться як ви закрутили, щоб вам потім було зручно крутити».

Як зберегти життя людини? Тренінги з першої домедичної допомоги проводять для співробітників Муніципальної варти регулярно – перед оформленням на роботу та щороку. Таким чином оновлюють набуті навички.

Дмитро Редька, заступник директора департаменту громадського порядку і цивільного захисту населення ДМР: «У зв’язку з тим, що співробітники Муніципальної варти постійно знаходяться на охороні об’єктів комунальної власності, і в мирні часи забезпечували безпеку на великих заходах, необхідно мати навички з надання домедичної допомоги, первинної домедичної допомоги».

Тренінг розрахований на 8 годин. Практику відпрацьовували на манекенах та в парах. Такі базові навички корисні не тільки працівникам Муніципальної варти, а й всім містянам. Від того, наскільки своєчасно і грамотно надана перша допомога, залежать результати подальшої лікарської допомоги. В багатьох випадках рахунок йде на хвилини.

Олексій, інструктор КП «Госпітальєри Дніпра»: «Ми вчимо по протоколу надання допомоги, щоб це було максимально ефективно. Максимально ефективне те, що може зробити людина до приїзду швидкої, тим паче поліцейський – це зупинити кровотечу, стабілізувати стан людини до приїзду швидкої. Ми в місті Дніпро, і в принципі допомога має прибути швидко, але до цього часу треба зробити деякі маніпуляції, щоб кількість тих, хто виживе, була більша».

Щоб допомогти постраждалим, машини «муніципалів» оснащені аптечками, в яких є все необхідне.

«Що там є?» — «Турнікети, пристрої для штучного дихання, кровоспинні — все, що необхідно».

Пройти тренінг можуть всі охочі. Дізнатися про наступні навчання можна на фейсбук-сторінці комунального підприємства «Госпітальєри Дніпра».

«Wi-Fi є, Starlink є, все є завдяки міській раді і департаменту».

Ще одна локація, яку перевірив черговий – укриття в амбулаторії. Тут є генератор на випадок відключень електроенергії. Це дає можливість забезпечити безперервну роботу медпрацівників. Є запаси питної та технічної води, а також лікарських засобів.

Дмитро Редька, заступник директора департаменту громадського порядку і цивільного захисту населення ДМР: «Найпростіше укриття працює 24 на 7, є доступ усім громадянам, пацієнтам, лікарям, а також стороннім особам, які будуть укриватися під час повітряної тривоги».

Найпростіше укриття розраховане на 100 осіб.

Читайте також: Геннадій Корбан: «До цієї зими Дніпро підготувався максимально»