Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі перевірили роботу гуртків в одному із закладів позашкільної освіти

Сьогодні, 31 березня, в рамках чергування по місту, директор депаратменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міськради Дар’я Біла, приїхала перевірити виконання доручення міського голови Бориса Філатова, щодо організації дозвілля дітей та молоді у місті Дніпро.

Зараз під час повномасштабної війни особливо важливо підтримувати дітей та їхнє дозвілля, адже гуртки позашкільних закладів працюють усі офлайн та у повну міру. У департамента молодіжної політики та національно-патріотичного виховання у роботі знаходяться 8 закладів позашкільної освіти, серед гуртків представлені різні, від петриківського розпису до групових занять з логопедом для дошкільнят.

Інспектували гурток для дошкільнят, де вони розвивають дрібну моторику рук та вчаться працювати з мукасолькою. Там найменші вихованці виготовляли цікаву пташку.

Потім з інспекцією перевірили гурток “Айкідо”. В гуртку займаються як хлопчики, так і дівчатка. Основна мета та ціль в роботі гуртка – це не лише навчитися прийомам самозахисту, а й фізичний та духовний розвиток дитини. Особливу увагу відведено також національно-патріотичному вихованню. Аже любов до рідної країни необхідно виховувати з дитинства.

А також завітали на заняття до іншої групи дошкільнят, де з ними у ігровій формі займається логопед. Важливо, що ці заняття проходять у тимчасовому укритті, в умовах військового стану безпека дітей – це першочергово.

«Наші заклади позашкільної освіти продовжують свою роботу і наразі це, можна сказати, що єдина можливість у дітей занять та розвитку, якщо ми говоримо саме про офлайн навчання.
Кількість дітей, кількість вихованців наших закладів збільшується і хочеться побажати їм успіху, а нашим педагогам сил та натхнення. Адже в таких непростих умовах, знаходити в собі сили не тільки приходити на роботу, а ще й навчати дітей надихати дітей – це надзвичайно важка і важлива справа, тому що освіта – це ключовий чинник державності. Це ключовий чинник держави в цілому.» – поділилася Дар’я.

Читайте також: Висадили квіти та прибрали листя: у Дніпрі влаштували толоку