Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі перевірили роботу двох котелень, які забезпечують теплом медичні установи міста

За дорученням міського голови Дніпра Бориса Філатова помічник директора КП «Теплоенерго» Анастасія Сухіна провела інспекцію двох об’єктів теплопостачання, які забезпечують теплом медичні установи Дніпра.

Першою локацією стала районна котельня по вул. М. Руденко, від якої опалюються 66 будинків та одна лікарня. Тут встановлено 5 котлів, але в роботі знаходиться один, він дуже потужний і його достатньо для такої погоди, як зараз. Протяжність теплових мереж від цієї котельні складає близько 31 км.

«Завдяки підтримці міської влади тут встановлено нове насосне обладнання у кількості двох агрегатів. Вони заміняють роботу чотирьох старих та споживають менше електроенергії, оскільки енергоефективність – це одна зі стратегій нашого підприємства», – розповіла Анастасія Сухіна.

За її словами, вже потроху складається план капітальних ремонтів на міжопалювальний період.

«І на цьому об’єкті є котел, який потребує капітального ремонту він вже включений до плану. Опалювальний сезон ще не завершений, але ми вже бачимо тут проблемні місця і одразу їх включаємо до плану робіт на весну-літо», – каже чергова по місту у п’ятницю, 20 січня.

Другою локацією стала котельня по вул. Н. Алексєєнко, від якої отримують тепло 54 будинки і 3 медичні установи. Мова йде про вулиці Бат. Дніпро, В. Антоновича, пр. Л. Українки, Філософську, частину Старокозацької та ін.

В котельні встановлено 3 котла, а в роботі поки один. Зараз тепла погода і температура зовнішнього повітря дозволяє працювати в такому режимі. Протяжність мереж складає близько 15 км.

«Тут встановлено також нове насосне обладнання. Минулого літа у міжопалювальний період була проведена заміна конвективної частини котла. Таким чином ми уникаємо наднормативних витрат газу, а також електроносіів. На цей рік у міжопалювальний період вже запланований капремонт частини магістрального трубопроводу», – додає Сухіна.

Читайте також: «Цей народ перемогти неможливо», – мер Дніпра Борис Філатов про знахідку на руїнах будинку.