Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі перевірили пологовий будинок на готовність до блекауту

Черговий по місту Андрій Бабський – заступник міського голови, директор департаменту охорони здоров‘я населення ДМР відвідав пологовий будинок для перевірки виконань доручень міського голови Бориса Філатов щодо готовності закладу до можливого блекауту.

Пологовий будинок має дизельну електричну станцію потужністю 121 кВт, що здатна забезпечити роботу всієї інфраструктури будівлі та 2 бензинових генератора. Один з них забезпечує подачу світла в приміщення укриття, операційної та пологових залів в укритті. Другий генератор забезпечує роботу харчоблоку.

Також заклад має STARLINK, що під’єднано до всієї інтернет-мережі закладу.

Загалом в закладах вторинної ланки на сьогодні налічується 39 генераторів.

Пологовий стаціонар також забезпечений медикаментами до кінця року.

Необхідні ліки, вакцини та компоненти крові, що потребують зберігання в  холодильниках також знаходяться в належних умовах завдяки генераторам.

Забезпечення продуктами харчування в закладі – до 9 місяців. Створено достатні запаси води: технічної води – 6000 літрів, питної води  – 2000 літрів.

В укритті облаштовано операційну та 2 пологових зали, є можливість прийняти пологи, зробити кесарів розтин. Обладнання там працює як від електромережі так і на акумуляторах, також є генератор на випадок блекауту.

Під час тривоги пацієнтки у супроводі медичного персоналу спускаються в безпечне укриття, що обладнано усім необхідним – тапчани, крісла дивани, ковдри, подушки.

Сьогодні під час блекауту пологовий будинок функціонував на генераторах і продовжував надавати допомогу у повному обсязі.

Читайте також: Всі міські лікарні та Центри первинної допомоги Дніпра працюють від генераторів.