Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі перевірили хід ремонту ескалатора у метро

Черговий по місту Ігор Маковцев  – директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури ДМР побував на станції «Метробудівників» дніпровського метрополітену. Тут зараз капітально ремонтують один з ескалаторів для його безперебійної та безпечної роботи. Це планові роботи, які виконуються залежно від норми пробігу. Вони передбачають розбір ескалатору та його збірних одиниць, очищення, промивання, дефектацію, відновлення або заміну зношених деталей. Також виконується заміна усіх підшипників ескалатора. Запланований термін виконання робіт – 8 місяців.

На даний момент виконано демонтаж траси поручня та розбірка його елементів з дефектуванням, демонтаж та розбирання електродвигуна, розпочато демонтаж сходин (75%). Капітальний ремонт йде за планом та згідно затвердженого графіка.

Це вже другий ескалатор метрополітену, що ремонтують цьогоріч – влітку було завершено капремонт ескалатора на станції «Проспект Свободи».

Усього в підземці Дніпра – 16 ескалаторів. Щодоби ними користуються понад 9 тисяч пасажирів. Тож, окрім капітальних робіт, співробітники КП «Дніпровський метрополітен» здійснюють регулярне технічне обслуговування ескалаторів. Зокрема, працівники електромеханічної служби перевіряють технічний стан та очищують елементи робочих гальм ескалаторів, оглядають та очищують електродвигуни. Належне технічне обслуговування забезпечує надійну роботу обладнання та запобігає виникненню несправностей. Ескалатори безпечно перевозять пасажирів до станцій, які у нинішній час також слугують укриттям для мешканців та гостей Дніпра під час повітряних тривог та ракетних обстрілів.

Читайте також: На Дніпропетровщині збережеться найвищий рівень пожежної небезпеки.