Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі перевіряють відремонтовані комунальні об’єкти

Готові майже на 90 відсотків. Владці продовжують перевірку комунальних об’єктів, готових до експлуатації після ремонту. На порядку денному комісії – інклюзивно-ресурсний центр, сквери Усачова та Клочка. Що зробили, а що будуть доробляти?

“Под каждым деревом вывели систему капельного полива”.

А ще сучасні газони, спортмайданчик, молоді саджанці разом із майже 60-річними ялинками, яких не торкнулися й пальцем підрядники. Так тепер виглядає оновлений сквер Євгена Клочка. На його відкриття місцеві жителі чекають із нетепінням.

Наталя, дніпрянка: “Было достаточно запущено. Собственно говоря, тут собирались все, кто нам не особо нравится. А мамочкам с детками и пенсионерам места тут не было. Я с удовльствием смотрю на количество лавочек, на вот эту спортплощадку, нам это очень нравится”.

Згідно з концепцією, територію скверу огородили. Все для того, аби у вандалів не свербіли руки.

Борис Філатов, міський голова Дніпра: “В первую очередь мы пошли по этой схеме, и пойдем по ней дальше, во избежание историй, связанных с вандализмом. Как пример, и это подтвердило нашу правоту, в сквере, который мы даже не сдали в эксплуатацию, уже какие-то товарищи, в кавычках, постарались украсть и выкопать сакуры. Поэтому понятно, и забор лишним не будет”.

Продовжуються роботи з облаштування скверу Олександра Усачова. Тут створюють один з найбільших в Україні скейтпарків. У мерії говорять, місто-мільйонник потребує не одну таку спортзону, тому у найближчій перспективі розглядатимуть можливість для облаштування відразу кількох нових скейт-зон.

“Мы же только открылись. Мы с сентября только-только сюда начали перебираться”.

Кілька місяців, як відкрився у Дніпрі інклюзивно-ресурсний центр номер два. На відкриття після реконструкції чекали із нетерпінням мешканці лівобережної частини міста. Мова про родини, чиї діти потребують корекційно-розвиткових занять.

Олена Чекаренко, мати вихованця інклюзивно-ресусрного центру №2: “Мы его даже ждали, это открытие. Записывались заранее, потому что предыдущее было октрыто в Диевке. Нам это с маломобильным ребенком было недоступно туда добираться. И посещать занятия на Паторжинского – это было аналогично далеко. Т.е. открытие этого учреждения по месту нашего жительства доступно очень для маломобильных детей. И, естественно, для нас это, как глоток воздуха”.

В Індустріальному районі корекційний центр для дітей з’явився рік тому. Через відсутність ремонту, фахівці приймали відвідувачів лише у двох кімнатах. Після реконструкції центр розмістили повністю на першому поверсі.

Ольга Іванова, директорка інклюзивно-ресурсного центру №2: “Повністю все замінено – від підлоги, вікна, двері, всі комунікації, електромережа, теплова мережа. Це дуже комфортні умови для дітей. Обладнання сенсорно-ігрової кімнати може бути використовано для всіх груп дітей – і дійте із затримкою психічного розвитку, і з кібердинамічним синдромом, і з растройсвом аутичного спектру”.

З початку роботи інклюзивно-ресурсного центру у 2020 році, фахівці тут провели майже півтори тисячі комплексних оцінок дітей та майже дві тисячі розвитково-корекційних занять.

Борис Філатов, міський голова Дніпра: “Территориальная громада должна помогать всем своим землякам. И понятно, что мы не можем оставить без помощи наших деток, которые нуждаются в соответствуюей реабилитации, в соответсвующей помощи. Поэтому мы решили сделать все по самым современным стандартам для того, чтобы и специалисты, и родители, и сами детки имели комфортные условия”.

Постійно центр відвідують майже 40 дітей. У мерії говорять, у місті поки два таких заклади, але потреба у них велика. Тож у майбутньому мають відкрити ще 11 таких центрів.