Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі перевіряють роботу тимчасових укриттів у комунальних закладах міста

Чергова по місту Ксенія Сушко, заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів, директорка департаменту гуманітарної політики, перевірила роботу найпростішого укриття в одній зі шкіл Дніпра. Міський голова Борис Філатов доручив усім департаментам, у підпорядкуванні яких є такі укриття, ще раз перевірити їх стан і впевнитись, що туди можуть потрапити містяни!

У Дніпрі наразі блаштовано 126 найпростіших укриттів. В умовах воєнного часу в комунальних закладах загальної середньої освіти їх 116, на базі закладів культури — 10. Вони відповідають усім вимогам чинного законодавства України. В укриттях організовано цілодобове чергування відповідальних осіб для забезпечення доступу усіх охочих у разі оголошення сигналу «Повітряна тривога».

Вони захищені від підтоплення, забезпечені електроживленням, штучним та аварійним освітленням, системами водопроводу та каналізації, а також системою вентиляції, мають два евакуаційних виходи, санітарні кімнати, місця для сидіння. В укриттях є питна вода, вогнегасники, шанцеві інструменти.

Також цього тижня у одній зі шкіл міста було вибито вікна після ракетного удару. Наразі їх уже затягнули плівкою. Після проведення тендеру почнуть роботи щодо їх заміни.

Читайте також: «Воює» пензлем та словом: 11-річний переселенець з Бердянська збирає кошти для військових та рятувальників