Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі перевіряють, як облаштовані укриття

Директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Артем Нідєлько перевірив виконання доручення міського голови Дніпра щодо облаштування укриттів на випадок повітряної тривоги у Дніпрі. 

Укриття, яке проінспектував черговий по місту Артем Нідєлько, знаходиться в будівлі мистецько-художнього коледжу культури на проспекті Дмитра Яворницького, 47. Коледж перебуває у підпорядкуванні обласної ради. 

«З початку повномасштабного вторгнення, коли стало надзвичайно важливим питання захисту наших співробітників та учасників учбового процесу, ми швидко зробили все для того, щоб було певне сховище, яке могло б захистити наш колектив від якихось моментів нападу, удару. Було запрошено представників ДСНС, які обстежили наше приміщення. Зроблено певний висновок, складений акт», — зазначив відповідальний за цивільний захист у мистецько-художньому коледжі культури Микола Беркатюк.

Приміщення укриття розраховане на 100 осіб. Тут є запаси води, як питної так і технічної, аптечка, стільці, вогнегасники. Також у приміщенні є 2 санвузли. Проте черговий по місту Артем Нідєлько відзначив і певні нюанси роботи укриття, які потребують змін.

«Це приміщення не працює цілодобово. Ми коли перевіряємо той список укриттів, то бачимо, що трапляються такі проблеми. В цьому випадку вона в тому, що у коледжі немає чергового, немає штатних одиниць, які б відкривали приміщення у випадку повітряної тривоги. Це питання поставлено на контроль», — зазначив він.

Наразі відповідно до розпорядження міського голови Дніпра Бориса Філатова у Дніпрі всі укриття повинні працювати цілодобово. На сьогодні у нашому місті є 325 офіційних укриттів, які отримали відповідні акти від ДСНС.

Читайте також: У Дніпрі у дворах багатоповерхівок почнуть встановлювати укриття: інформація від Громадської ради