Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі переселенцям допомагають знайти роботу

Люди, яким через активні бойові дії довелося покинути своє місто, у Дніпрі знаходять всебічну підтримку. Тут вимушені переселенці можуть отримати не лише житло, їжу, а й офіційно працевлаштуватися. Готові в цьому допомогти співробітники інспекції з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міської ради.

Аліна переїхала з Горлівки до Дніпра у 2016 році, тут вона вступила до вишу, паралельно вивчилась на майстра манікюра і через деякий час навіть відкрила власний салон. Вона часто їздила до батьків в рідне місто і знає що таке постріли, і як це страшно. Зараз жінка – одна з тих підприємиць, які беруть до себе на роботу людей, котрі через бойові дії втратили рідний дім.

Аліна Россовська, власниця салону краси: «Вообще, в штате было до всей этой ситуации 11 мастеров. Сейчас, к сожалению, некоторые мастера были вынуждены покинуть страну, так как у них есть дети. И поэтому мы объявили, что готовы сейчас взять ещё мастеров в работу. И, конечно же, в приоритете были люди, которые приехали с других населённых пунктов, в которых там военные действия уже начались».

Зараз в салоні залишилась одна вакансія. Попри воєнний стан, підприємства Дніпра продовжують свою роботу. Центр зайнятості допомагає інспекції в пошуку вакансій, розповіла Тетяна Янушкевич.

Тетяна Янушкевич, начальниця Інспекції з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міськради: «Мы сейчас сотрудничаем с центром занятости для того, чтобы они нам дали актуальную информацию по тем работодателям, с которыми они длительное время сотрудничали. И нам предоставили перечень этих вакансий. 237 вакансий актуальны на сегодняшний день, которые существуют на сегоднешний день в городе Днепр. К нам, после того, как мы вышли в средства массовой информации, работодатели, которые не сотрудничали с центром занятости, дали информацию о вакансиях. На сегоднешний день в количестви 34, которые предоставили вокансии».

В міській раді Дніпра також запропонували свої вакансії для людей з регіонів України, де тривають бої.

Дар’я Біла, директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міськради: «Я би хотіла розпочати з департаменту безпосереднього свого. У нас наразі в самому департаменті наявні дві вакансії, якщо ми кажемо безпосередньо про посадових осіб місцевого самоврядування. Також ми підібрали одразу після оголошення Тетяни Янушкевич про те, що в нас нарешті є сервіс, на якому ми будемо надавати допомогу в пошуці роботи, підібрали з закладів позашкільної освіти. На сьогодні це становить 35 вакансій».

Якщо ви зараз переїхали до Дніпра через складну ситуацію в рідному місті та в пошуку роботи, на сайті Дніпровської міської ради ви знайдете анкету, яку треба заповнити та відправити на електрону пошту інспекції з питань праці або зателефонувати за номерами телефонів, які також вказані на сайті.