Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі переселенці зі східних та південних регіонів отримують тимчасовий притулок і грошову компенсацію

Місто допомагає. У Дніпрі переселенці зі східних та південних регіонів звертаються в управління соціального захисту. Люди отримують тимчасовий притулок і грошову компенсацію. 

Ірина Кучерява приїхала з Херсонщини у липні 2022 року. Проживає з сім’єю у родичів. Дніпро відшкодовує оплату за ЖКП.

Ірина Кучерява, переселенка з Херсонщини: «Місто дуже чудово прийняло нас. Звернулися в управління соцзахисту, стали на облік, як внутрішньо переміщенні особи, подали на допомогу, отримуємо без затримань».

У Дніпрі зареєстровано близько 185 тисяч ВПО. Найбільше з Донецької, Луганської та Харківської областей. У місті діє комплексна програма підтримки.

Марина Педенко, представниця Центрального управління соціального захисту населення ДМР: «Такою програмою передбачають харчування у закладах, які тимчасово розмістили у себе ВПО; комплекс соціальних послуг та допомог; супровід дітей, які залишилися без батьків та компенсацію за надання комунальних послуг».

Національна сервісна соціальна служба проводить перевірку ВПО у міських управліннях соцзахисту.

Марина Педенко, представниця Центрального управління соціального захисту населення ДМР: «2308 актів обстеження. З них пройшло ідентифікацію 906 ВПО, які звернулися до управління. Та 1402 особи, яким було припинено виплати».

Для отримання допомоги ВПО звертайтеся в управління соцзахисту особисто. Телефони Центрального управління 056 371 14 95; 068 206 53 55.