Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі переселенці можуть отримати одяг від UNICEF

Вже півтора роки Дніпро продовжує підтримувати переселенців і надавати всебічну допомогу як дорослим, так і дітям.  З настанням осені Дніпровський міський центр соціальних служб продовжує роздавати теплі речі малюкам. Комплекти одягу надаються від міжнародного фонду UNICEF, за підтримки Міністерства реінтеграції України. 

Біля центру соціальних служб черга. Люди, переважно з із малечею прийшли отримати гуманітарний набір. 

Яна Коксенко також у черзі. Молода мама з луганського Щастя, у Дніпрі мешкає майже рік. Говорить, поки у декреті, не може працювати. А дитячій набір для її трирічного Єгора точно не буде зайвим. 

«Речі — це завжди необхідність, бо вони дуже швидко стають маленькими. Йде зима, утеплюємося», — каже жінка.

Що саме у наборі, мама Яна не знає. Проте соцпрацівники говорять, у гарно запакованих коробках — усе, що треба малечі віком до трьох років. А ще — утеплена куртка, шапка, шарф, джинси та гумові чоботи. Усього набір теплого дитячого одягу налічує 8 позицій, розрахованих на осінній сезон.  

«Загалом в минулому році ми отримали 2426 наборів одягу від ЮНІСЕФ, роздали вже 442», — зазначає Ольга Кохан фахівчиня соціальної роботи Дніпровського міського центру соціальних служб.

Увесь одяг є новим та високоякісним. У цьому пересвідчилась і Яна Коксенко. Після отримання коробки, кілька речей навіть одразу приміряла на свого сина. 

Тим часом у Дніпровському міському центрі соціальних служб нагадують, що дитячих наборів вистачає. І бажаючі можуть звернутися до них звернутися. При собі необхідно мати довідку ВПО. 

Читайте також: Я проти «силової» мобілізації, людей треба мотивувати, — Геннадій Корбан