Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі переселенці мітингують проти псевдореферендумів

В різних районах Дніпра переселенці з Донецької та Луганської областей, вийшли на мітинги. Українці заявили свою позицію про так звані референдуми, які країна терорист-росія, організувала на тимчасово окупованих територіях.

«Сьогодні ми хочемо підтримати нашу Луганську спільноту, сьогодні зібралися люди з різних міст луганщини. На цей захід зібралися діти, усі охочі, тут не тільки луганчани, тут і дніпряни і люди з донетччини і ми хочемо довести, що ми тут, ми разом, ми сильні та ми єдині», – Владислав Гуртовий – мешканець Лисичанська.

Свою позицію висловили жителі зруйнованого рашистами Маріуполя. Їхній мітинг відбувся біля хабу Я-Маріуполь. Тисячі людей знайшли прихисток у Дніпрі. Хтось поїхав за кордон. Чимало маріупольчан вбили російські військові. Ті, хто вцілів, заявили свій рішучий протест діям росіян і усіх, хто з ними співпрацює на окупованих територіях.

«Ми зібралися тут для того, щоб сказати своє категоричне «ні» російським окупантам, їхній терористичним армії і, що Маріуполь це Українське місто назавжди, – Дмитро Забавін, депутат Маріупольської міськради. – Маріуполь це українське місто, ми будемо жити в українському місті — це Маріуполь».

Ні фейковому референдуму заявили й жителі Донецької області. Люди впевнені: те, що робить зараз росія, вони вже проходили у 2014 році, росія несе смерть і руйнування.

«Сьогодні у нас кожен знає в місті Святогірську, що таке російська федерація, тому що місто Святогірськ майже повністю зруйноване. Немає у багатьох людей домівок, немає шкіл, дитсадків, немає закладів культури, все це зруйновано і тому наші люди завжди будуть проти даного референдуму», – Тетяна Башко, перший заступник начальника військової адміністрації міста Святогірська.

«Я виїхала ще в березні місяці спочатку на західну Україну, тепер я буду працювати у Дніпрі і буду чекати на повернення нашого міста, адже наразі наші воїни, наші хлопці виборюють наше місто і ми дуже чекаємо на повернення додому», – Катерина – мешканка Лиману.

Акція протесту за участю переселенців проти так званого референдуму в Донецькій області пройшла і у Слобожанському.

Читайте також: «Армія алкашів та деградантів», – керівник Штабу Ради оборони Дніпра прокоментував мобілізацію в рф.