Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі перед жителями будинку 118, що на Перемозі, звітували про хід робіт

5 місяців після страшної трагедії на Перемозі. Вкотре постраждалі від дій російського окупанта мешканці будинку 118 зібрались, щоб отримати відповіді від профільних департаментів на питання, на якому етапі ремонт їхніх осель. 

Жителі будинку 118, що на Перемозі, вкотре зібрались для обговорення проблеми відновлення їхніх осель. Зустріч, говорять постраждалі, пройшла конструктивно.

—Я розумію, що процес дуже нешвидкий. Тут на кону височена відповідальність, всі ризики враховуються, я розумію, але справа рухається.

—Чи задоволены Ви тим, як пройшло зібрання?

—Ну, частково. Хоча б на якісь питання відповіді отримали.

—Дізналися все, що було потрібно на сьогоднішній день, чи вся інформація зрозуміла?

—Так, на сьогоднішній день так.

—Чи є у Вас ще якісь питання?

—Ні, зараз немає.

Актуальним залишається питання комплексної експертизи проєкту демонтажу зруйнованих частин будинку.

Владислав Грицай, директор департаменту житлового господарства ДМР: «Чим ближче до кінця цього проекту, тим частіше ми буваємо у вашому домі. Ми були там і вчора з проєктантами, які дивилися і давали рекомендації тим самим підрядним організаціям, що треба прорахувати, які механізми залучити для того, щоб якісно та швидше розбирати».

Крім того, у будинку постійно проводять поточні ремонтні роботи.

Володимир Федоренко: «Питань невирішених у людей дедалі менше. Компанія, що обслуговує будинок, робить поточний ремонт холодного водопостачання, ремонтує аварійні ситуації, каналізаційні випуски, які були зруйновані під час вибуху».

На позаминулих зборах мешканці отримали відповідь на головне питання. Жити у прилеглих до епіцентру вибуху під’їздах можна. Демонтувати їх не будуть.
Подібні зібрання планують проводити кожні два тижні.

Читайте також: З бюджету Дніпропетровщини постраждалим від ракетного удару по Кривому Рогу виділили 15 млн грн