Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі озеленяють сквери у межах акції «Дніпро квітучий»

У Дніпрі триває озеленення міста у межах акції “Дніпро квітучий”. Чергове висадження дерев організували у скверах їмені Писаржевського та Клочка. Там з’явилися десятки молодих кленів, грабів, сакур та груш. Щоб дерева прижилися, потрібно 5-10 років, аби розвинулася коренева система. Тоді їх можна висаджувати.

Горобина, сакури та клени. У Дніпрі на акції «Дніпро квітучий» висадили більше 160 дерев та кущів тільки за осінній період. Все це у парку імені Писаржевського. Всі дерева підбирали за кольором і зростом, аби вони пасували один до одного.

Любов Чадіна, начальник відділу благоустрою комунального підприємства «Міська інфраструктура»: «Ассортимент подбирался разносторонний, каждое дерево имеет свои определенные ведовые качества, декоративные. Чтобы это было действительно для горожан, озеленения. Ну, не только просто ходить, наслаждаться. Ну, и запечатлеть на фотоснимках, как бы на камерах – это всегда хорошо, и мы всегда рады, когда наши снимки будут красоваться на просторах Интернета».

Щоб зберегти дерева взимку не тільки від погоди, а й від людей – саджанці огородять.

Олексій Тесля, директор комунального підприємства «Міська інфраструктура»: «На сьогоднішній день було прийняте рішення, що у зелені зони потрібно встановлювати декоративні паркани у зв’язку з тим, що багато людей є, які приходять сюди, можливо, відпочивати, але починають викапувати ті зелені насадження, які ми висаджуємо в парках та скверах».

Сквер імені Євгенія Клочка стане міні Японією у Дніпрі. Тут висадять алеї сакур, щоб розбавити барвами сірі багатоповерхівки. Вони вже мають розвинену кореневу систему, тому швидко приживаються, пояснюють підрядники.

Максим Загоруйко, представник компанії-підрядчика: «Завершающая часть нашего озеленения, происходит высадка 25 сакур, формируются 2-3 аллеи именно из сакур».

Тепер сквер стане комфортнішим, сакури – це ще й вдала фотозона.

Ростислав: «Грубо говоря, здесь был пустырь, по которому вытоптаны дорожки. Мы эти дорожки восстановили и оставили как было раньше. Мы модернизировали и сделали этот сквер для благоустройства людей».

Фотографуватися та гуляти поміж квітучих дерев містяни зможуть вже у наступному році.