Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі ОСББ та ЖБК вже отримали більше 40 генераторів для безперебійної подачі тепла та води

У дніпровських будинках ОСББ та ЖБК з даховими котельнями, індивідуальними тепловими пунктами із закритим контуром, насосними станціями встановлюють генератори. Вони потрібні передусім для того, щоб за тривалої відсутності електроенергії у таких будинках не виникало аварійних ситуацій, подавався теплоносій, вода. Аби мешканці не залишилися наодинці з проблемою, міська влада ініціювала муніципальну програму спіфінансування на придбання генераторів: 75 % від їхньої вартості сплачує міський бюджет, решту 25 % — співвласники.

5 січня за дорученням міського голови Бориса Філатова начальник організаційного відділу департаменту з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради Владислав Макарець відвідав з інспекцією ОСББ «Суворовець», яке облаштували генератором за програмою співфінансування.

«Цей будинок – один із об’єктів критичної інфраструктури, оскільки в ньому власна насосна станція. За планом у цій будівлі повинна була бути лікарня. Потім проект переробили під житловий будинок з автономною циркуляцією водопостачання. І якщо світло вимикається, то люди залишаються і без води. Тому ОСББ на умовах співфінансування отримало генератор на 5 кВт», – розповів він.

У Дніпрі ОСББ та ЖБК вже отримали більше 40 генераторів для безперебійного живлення. Для участі у програмі голови правління об’єднання співвласників чи кооперативу можуть напряму звертатися до департаменту з питань самоорганізації населення через соціальні мережі або телефоном 063-340-94-77.

Читайте також: Борис Філатов прокоментував демонтаж пам’ятників Матросову та генералу Пушкіну у Дніпрі