Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі ОСББ та ЖБК можуть відремонтувати ліфт за спеціальною програмою співфінансування

Сьогодні, 6 березня, черговий по місту Ткаченко Святослав, директор департаменту з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради, перевірив доручення міського голови з реалізації співфінансування програми ремонтів ОСББ та ЖБК. Жителі сплачують всього 25% від ремонту і 75% сплачує місто.

Кожного року міська влада слідкує за найнеобхіднішими оновленнями до програми і вносить зміни, аби ОСББ та ЖБК мали змогу провести поточні та капітальні ремонти у власному багатоквартирному будинку.

Із нововведень 2023 року стала можливість провести капітальний ремонт ліфту будинку всього за 10% від суми, інші 90% покриває місто.

Таким чином понад 40 капітальних ремонтів ліфтів буде проведено в цьому році. Ремонти будуть розбиті на 2 групи: І та ІІ половина року.

З цим нововведенням непідйомні ремонти, на суму понад мільйон гривень кожен, стали більш доступними та реальними для об’єднань.

“На інспекції ми перевірили два ліфти: ОСББ “Слави, 8”, яке запланувало капітальний ремонт на 2023 рік і вже скоро об’єднання буде мати новий та безпечний ліфт. А також ОСББ “І.МАЗЕПИ-21”, яке другий рік поспіль бере участь у програмі і вже мають новенький ремонт ліфта за програмою співфінансування“, – зазначив Святослав Ткаченко.

Читайте також: У Дніпрі ремонтують постраждалі від вибуху на “Перемозі” будинки