Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі організували школу органів студентського самоврядування

Як стати лідером? У Дніпрі організували школу органів студентського самоврядування. Молодь вчили, як створити ефективну команду, що таке токсичне лідерство та як залучити грантові кошти на свої проєкти.

Третьокурсниця Єлизавета Пархоменко півтора року очолює молодіжну громадську організацію. Вона займається навчанням та підбором волонтерів. Дівчина каже, побудувати команду мрії та залучити на свої проєкти кошти — вкрай складно.

Єлизавета Пархоменко, голова громадської організації «HELPeru Dnipra»: «Гранти зараз являються дуже важливою системою розвитку для нас, і тому дуже складно їх писати. Ось якраз школа ОСС допомагає от таким, як я, писати гранти. Це дуже круто і я дуже за це вдячна».

Всі учасники школи є представниками вишів або молодіжних ГО Дніпра. На тренінгах їх вчили, як не стати токсичним лідером, як правильно скласти власний проєкт та залучити до нього інвесторів.

Георгій Дехтяренко, лектор, голова організації «Вільний»: «Якщо збудувати погану команду або не будувати команду взагалі, то, по суті, які б у вас там прекрасні наміри не були, цінності, шлях, то воно все розвалиться. І, по суті, дуже гарно, коли є лекція з командотворення, де люди командотворяться. Але зараз буде саме теорія командотворення: які передумови, які кризи, як працює групова динаміка?»

Майстер-класи тривали три дні в Молодіжному центрі Дніпра.

Артем Буряк, голова ГО «Студентство Дніпра»: «Кожного дня до нас приходять 40-45 молодих людей, які слухають наші тренінги. Спікерів кожного дня — 2-3 нових спікери, тобто 2-3 тренінги в день».

Учасники кажуть, найбільше, чого нині потребує молодь — інвестиції. Проєктів для втілення чимало, втім, знайти на них кошти — вкрай складно.

Читайте також: 38 молодих спортсменів увійшли до штатної команди резерву Дніпропетровщини