Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі організували патріотичний майстер-клас для школярів

У Дніпрі в одному з центрів позашкільної освіти провели декілька науково-технічних майстер-класів для школярів. Малеча виготовляла патріотичні сувеніри, програмувала та паяла. Крім того, до заходу також долучилися діти-переселенці з Маріуполя, Волновахи та Харкова. 


Моделювали літаки, робили патріотичні сувеніри та програмували. В одному з обласних дитячих позашкільних центрів розробили п’ять локацій для дитячої творчості. Наймолодші створювали летючого змія з паперу, коктейльних трубочок та різнокольорових стрічок. Крім того, малеча робила паперові квіти для віночків. Далі у спеціальній програмі створювали анімаційний відеоролик, в якому ці віночки «оживають».

Віра Кобанова, учениця: “Я єдина, яка зробила розу. Це було дуже важко. Треба було обмотувати розочку, щоб получився віночок вокруг тризубця”.

На іншій локації діти створювали модель відомого «Байрактара». Цей апарат виготовляли з пінопласту та бамбуку.

Сергій Дубенко, керівник авіамодельного гуртка: “Ми робимо модель знаменитого Байрактара – одна з найпростіших моделей для дітей. Вони можуть побудувати його десь приблизно за пів години і насолоджуватись запуском”. 

А от український прапор оформили з фанери, органічного скла та різнокольорових світлодіодів.

Олександр Пищенко, заступник директора центру: “Кожен з керівників гуртків, вони проводґть майстер-класи за своїм напрямком. Гурток радіоелектронного конструювання створюють окрему платку, яка допомагає керувати світлодіодами. А гурток робототехніки за допомогою плати орди керують цим прапорцем, цими світлодіодами вже безпоседеньо за допомогою програми”. 

Вікторія Горбань, заступниця директора центру: “Травень місяць говорить про те, що ми підводимо підсумки нашої роботи за навчальний рік. Сьогодні діти зустрілися очно, тому що все ж таки дистанційний формат – це добре, але нічого не замінить живого спілкування”. 

Загалом у дитячому позашкільному центрі займаються більше як 1300 школярів. Цього разу до заходу долучилися вихованці віком від 6 до 17 років. Ці майстер-класи організували, аби відволікти дітей від тривог, крім того, долучили дітей-переселенців, аби вони швидше звикли до нового місця.