Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі опікуни дітей-сиріт отримують гуманітарну допомогу

У Дніпрі Центр соціальних служб надає всебічну допомогу родинам, в яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування. Один з напрямків – продовольчий. У 2022 році понад дві тисячі родин отримали гуманітарну допомогу у вигляді рису, борошна, олії, дитячих підгузків та харчування, іграшок і засобів гігієни. Ініціатива продовжує своє життя і сьогодні.

Олексій – одинокий батько. 15 років виховує прийомних дітей. 

Олексій Свиридов, батько-одинак: «Діти — Діма, Арина — зараз, як уже кажуть, під опікою до 23-х років. Навчаються в ліцеях вже. А так виховую один, жінка померла 5 років тому».

Сім’я отримує допомогу від Центру соціальних служб — психологічну та гуманітарну.

Олексій Свиридов, батько-одинак: «Як-не-як, скільки коштує борошно, скільки коштує те саме, ви чудово розумієте. Звісно, допомога хороша».

У 2022 році, у межах продовольчої програми ООН, Центр отримав понад 29 тонн рису і борошна та 8 тонн соняшникової олії.  Допомогу надають в першу чергу одиноким батькам та опікунам, які виховують дітей-сиріт.

Анастасія Тищенко, директорка Дніпровського міського центру соціальних служб: «Вже за перший місяць цього року 500 родин отримали підтримку у вигляді таких продуктових наборів, який ми сьогодні надавали сім’ям, які виховують дітей-сиріт, які позбавлені батьківського піклування».

На наступному тижні особливу увагу приділятимуть родинам, які виховують дітей з інвалідністю.