Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі оновлюють систему опалення домівок

Старі труби на нові. У Дніпрі продовжують оновлювати систему опалення за програмою ОСББ. Цього року більше двадцяти домівок вже встигли підготуватися до зими. Наші журналісти стали свідками заміни труб по вулиці Старокозацькій, 65.

У цьому будинку ремонті роботи проводять майже щороку, але цього разу система опалення дочекалася оновлення вже в аварійному стані.

Ніна Мажара, жителька вулиці Старокозацька, 65: “Будинок дуже старий. До опалювального сезону завжди ждемо, щоб включили опалення, але будинок наш теплий взимку, ми ніколи не мерзнемо. Я знала, що у нас там проблема зверху. Слава Богу, дійшла черга і до нас”.

Поставили нові засовки, поміняли труби й домівка стала ще тепліше.

Юрій Гайтанов, ремонтний майстер: “Выполнены ремонты на 95%, проверочный запуск планируем завтра. И уже от котельной зависит тепло по этому дому”.

За програмою ОСББ, оновити систему опалення планують майже по всьому місту.

Владислав Макарець, начальник відділу по роботі з проектами управління з питань самоорганізації населення: “Голова правління, підготовлюючись до системи опального сезону, має перше – це забезпечити як змога легшу проходимось теплоносія трубами. Це і є заміна труб опалення, і промивання, і перевірка перед опалювальним сезоном”.

Оплата за опалення, завдяки цій програмі, стане на 22% менше. Це 4,7 грн/м2.