Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі оновлюють дощоприймачі

Чистять та замінюють зливоскиди. У Дніпрі комунальники проводять аварійні ремонтні роботи зливової системи. Чому саме аварійні, а не повні? 

«Сміття, пляшки, целофан, бруд, все витягуємо».

Комунальник чистить зливову каналізацію на триметровій глибині. Чоловік розповідає, за час своєї роботи з ям діставав і не таке сміття!

Артем Бабай, співробітник комунального підприємства «УРЕА»: «Самого дивує, тому що зустрічається таке сміття, що воно навряд чи туди саме потрапляє. За фактом вичищаємо те, що знаходимо. Буває 5-6 колодязів можна почистити за день, а може бути трохи більше десятка-півтора. По-різному, в залежності від забрудненості».

Зливова каналізаційна система призначена для відводу дощової води. Максимум, що там може назбиратися — пісок з проїжджої частини. Втім, клопоту комунальникам додають перехожі,-розповідає колега Артема.

«Неодекватні приїхали, відкрили та нагадили».

З одного колодязя наразі дістали 5 мішків непотребу.

Руслан Малий, співробітник комунального підприємства «УРЕА»: «Буває, довго стоїш на одному колодязі, буває швидко, по-різному. Чистимо вручну, тому що ковшем мало бере, перевитрата палива вийде, і так швидше. Тут тільки пляшки і переважно пісок, ось це все з дороги злітає».

Окрім очищення, комунальники мають ремонтувати решітки дощоприймачів. Минулого року зламані замінювали на нові – антивандальні. Але цьогоріч, на жаль, на деяких об’єктах доведеться зачекати.

Михайло Ступак, заступник начальника комунального підприємства «УРЕА»: «Частково зруйновані чи пошкоджені, там вибитий бетон чи пошкоджена решітка. На жаль, ми їх не зможемо відремонтувати, вони поки що залишаються в такому стані через постанову 590 Кабінету Міністрів, якою обмежується фінансування. Але роботи з очищення проводяться, воду буде відведено».

У Дніпрі за пів року комунальникам вдалось прочистити близько 4000 дощоприймачів. Замінили лише 300 решіток – це 15% від необхідного.