Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі оновлюють дорожню розмітку за допомогою технології холодного пластику

Не фарбою, а холодним пластиком. На дорогах Дніпра оновлюють розмітку. Комунальники використовують спеціальні матеріали, які триматимуться набагато довше, ніж звичайна фарба. 

Пішохідні переходи, суцільна і розділова. У Дніпрі оновлюють дорожню розмітку. Використовують холодний пластик. В комунальному підприємстві «Транспортна інфраструктура міста» пояснюють: така біла стрічка на дорозі тримається в рази довше, ніж позначена фарбою.

Михайло Столярчин, начальник виробничого відділу комунальне підприємство «Транспортна інфраструктура міста» Дніпровської міськради: «На пластик є гарантійний термін його зношування — до 3 років, а на фарбу — це лише пів року. У цьому році заплановано було 5 тисяч квадратних метрів пішохідних переходів, з яких вже 4 тисячі метрів квадратних зроблено. І 54 кілометри дорожньої розмітки пластиком теж було заплановано, а виконано вже 43 кілометри».

Цьогоріч запланували набагато більше по місту. Але виконати всі роботи неможливо через постанову Кабміну номер 590.

Іван Васючков, головний спеціаліст департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міськради: «Пішохідні переходи, вони коштують набагато менше. Тому це можливо зробити. А ось щось типу капітального ремонту або встановлення нових об’єктів — це, на жаль, зараз неможливо. Така сама проблема з деякими дорожніми знаками — ми не можемо повноцінно їх закупити. Тобто прозоро покупки з’являються, але фінансування казначейство на них не виділяє. Це заборонено напряму постановою 590, тобто кошти на це виділені не можуть бути».

А ще: порівняно з фарбою, таку розмітку краще видно, оскільки за своєю структурою холодний пластик більш опуклий на дорозі. Сьогодні розмітку оновили на кількох вулицях у центрі міста. Відповідні роботи продовжать і на інших вулицях Дніпра.