Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі оголосили завтра день жалоби за загиблими від ракетного удару, — Борис Філатов

27 травня в Дніпрі оголошено день жалоби за загиблими внаслідок ракетного удару росіян по одній із лікарень міста. Про це повідомив міський голова Борис Філатов.

“Денний ракетний удар знищив філіал одного з медзакладів, де надавали психіатричну допомогу. Простими словами – психлікарню. Жодних військових обʼєктів там і близько не було. ВЗАГАЛІ”, — наголосив він.

Наразі відомо про 2 загиблих та 30 поранених, зазначають в ОВА. Серед них двоє дітей. Троє людей досі вважаються зниклими безвісти. Також постраждали тварини з прилеглої ветклініки.

У момент удару у медзакладі тривала перезмінка, тож кількість потенційних постраждалих могла бути більшою.

“Постраждалих могло бути більше. Фактично, людей врятувало диво. На момент атаки по лікарні там тривала “перезмінка”. А лише кілька тижнів тому, родини переселенців, що тимчасово проживали на другому поверсі медзакладу, якраз звідти виїхали”, — пояснив Філатов.

Зараз відомо про більше тисячі вибитих вікон у місті після двох атак. У низці інфраструктурних і торгових обʼєктів. Є ушкодження дахів і комунікацій. 

“Загалом за підсумками масованої ракетної атаки вночі і денного обстрілу, у місті більше тисячі вибитих вікон. В амбулаторіях і прилеглих житлових будинки. В школах і дитсадочках. На корпусі стадіону і в дитячих позашкільних закладах. В низці інфраструктурних і торгових обʼєктів. 

Є ушкодження дахів і комунікацій. Не кажучи вже про приватне майно людей”, — наголосив мер. 

Усіх постраждалих просять звертатися до адміністрацій у своїх районах. 

Читайте також: Борис Філатов: “Не дивлячись на обстріли, місто функціонує і щодня допомогає дніпрянам”

Фото: Дніпропетровська ОВА